Tävling, Vindelns Ridklubb

Lördag

Chiquita: Hon gick en LC och en LB. På framhoppningen i LC på krashade vi in i oxern och hon hade frambenen mellan fram- och bakbommen, men det gick ändå bra. Hon hoppade "bara" ca 1m över den sen. Banan gick i alla fall bra, hon hoppade super på allt, stod inte emot på något hinder alls, förutom på näst sista i grunden, men då var jag på henne, vilket resulterade med att vi gjorde i princip samma sak som på framhoppningen men det gick bra ändå. I LB så var hon trött. Jag förstår henne, hon är inte i den bästa tävlingskonditionen direkt! Men vi gick i alla fall dubbelnolla, hon höll på att stanna på ett eller två hinder, men då "skrek" jag på henne, om ni ponnyryttare fattar vad jag menar! ;)

Chapman: Han gick en LB och en LA. Har hjärnsläpp nu så jag minns inte hur det gick i LBn, men vi har film på allt så filmerna kommer, i promise! (Tror att jag nollade, men är osäker!) På framhoppningen i LAn så krashade vi också in i oxern, och efter det blev han väldigt osäker eftersom han har noll rutin alls. Jag flög i alla fall av i den här krashen och det enda jag såg var Chapmans mage, men jag klarade mig utan att bli trampad. Inne på banan så flöt allt på tills kombinationen, då stoppade vi ut oss. Men ni kommer få se den filmen för han viker åt sidan i absolut sista sekund.

Söndag


Chiquita: Hon fick gå en LC idag. Hon var jättetrött, men kämpade på bra. Vi dubbelnollade och kom på en andraplats! Min lilla bäbis! :D Såå duktig. Det gick typ bara långsammare och långsammare men hoppade det gjorde hon och felfritt! Kul avslut på tävlingen, blå rosett och hästgodis! :)

Chapman: Gick LB och LA idag med. Vägrade ut oss i LB, så jag funderade över att skippa LA. Men det gjorde jag inte. Fick hjälp av min tränare (världens bästa!!) Camilla, och då funkar verkligen allt! Det var bedömmning A:1:A och på näst sista i grunden fick vi ett pet, men det var helt och hållet mitt fel eftersom jag backade honom för mycket! Han hoppade TVÅ stycken tvåkombinationer utan att ens försöka smita, gud så duktig han var, och gud så glad jag var! Skiter totalt i bommen som föll! Totalt blev jag 5a i DM med denna herre, vadå duktig ponny?! Aldrig tävlad förut, och nu kom vi 5a i DM och jag har haft honom i ca 3 månader. Vilken champion!




Nu är det tävling på SURF om två veckor, då blir det till att satsa på nollor i LA med Chapman! ;) Chickan kanske också startar en LA där, vi får se! Har alltid gått superbra för oss på SURF så jag hoppas det gäller för i år också! :D

Dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering förra veckan! Hade annat för mig än att sitta framför en dator! ;)
Har i alla fall varit och tävlat i helgen, kommer strax upp ett inlägg om det. Puss! :)

Chiquita & Chapman, 27 juli

Vila.

Daytime

Som ni kanske har märkt så bloggar jag ingenting på dagen. Det är därför jag började jobba i måndags och ska jobba i tre veckor. Därför blir det bara uppdatering på kvällarna, om ens det. Jag har en pojkvän som jag vill hinna vara med, sen har jag två ponnyer som måste ridas. Bloggen kommer inte i första hand!;) Nu ska jag sova, godnatt!

Chiquita, 26 juli

Chiquita fick också gå golfrundan, fast baklänges! ;) Det gick väl rätt bra ändå, hon var himla pigg för hon får ju också kraftfoder, stark var hon också! Red på pessoabettet, men jag skulle ha tagit pelham då hon drog ner huvudet och bet tag i bettet så fort jag bad henne att bromsa.. Men ston är ston och dom har sina dagar!:) Avslutade med att träna galoppombyten på stora ridbanan, i början gick det värdelöst men i slutet gick det som en klocka! :)
Efteråt rann det svett om henne, haha! Tror hon kommer att ha träningsverk imorgon.. ;)

Chapman, 26 juli

Red ut idag(på pelham), vilket han tyckte var kalaskul! Red golfrundan, brukar ta ca 40 minuter i vanliga fall men idag var det fart på Chapman (har börjat ge dom kraftfoder nu inför tävlingen), så det tog typ bara 20 minuter. Haha! Han var jäkligt pigg idag, och så fort jag kortade tyglarna och tänkte på ordet galopp så stod han och studsade på stället, stegrade, sparkade bakut, och självklart öronen framåt hela tiden! :D  Riktigt härlig ridtur, dock blev det varmt att rida i långärmat och säkerhetsväst, men det gick bra ändå! Har inga bilder på bärbara, så jag slänger in en från arkivet! :)

Film från 22 april

Ni får ha överseende med att jag red men hjärnskakning och hade ingen syn på vänster öga.

Chiquita, 25 juli

Vila.
Sportlovet 2011.

Chapman, 25 juli

Red på en "gräsbana" idag. Skrittade och galopperade bara, ingen trav alls idag faktiskt. Tränade mycket galoppombyten, ´gick sjukt bra! Har var så jäkla känslig och lyssnade superbra, så det enda jag behövde göra va att röra höften när han skulle byta. Lugn och fin var han också! :) Sen skrittade jag runt området en stund, sen red jag till stora paddocken och galopperade snett igenom och längs medellinijen. Bytte galopp varannat språng, det tyckte han var skitkul! :) Det här ridpasset var extremt roligt om man tänker på hur det var igår.
Kvällen då han kom till oss. Han ser ut som en teddybjörn! :)

Wtf?

Verkar inte som om inlägget jag skrev igår kom upp.. Drar det lite snabbt.

Red Chickan barbacka i ridhuset, gick ASbra! Var lite okonsentrerad i början men sen blev hon verkligen jättefin!! Red Chapman på lilla utebanan, utan martingal och på vanligt tränsbett. Det var ju verkligen jättesmart, speciellt när han stod dagen innan.. Blev i alla fall så att vi bråkade nästan hela tiden, sen blev jag less och markerade med skänklarna att det var jag som bestämde och då bockade han först en gång, och då tappa jag stigbyglar och tyglar och allt annat som går att tappa, sen bocka han en gång till och då flög jag av! Gick bra, men har ett litet svullet knä men annars är det okej. Sket i banan då och avslutade med att ha lite kul i skogen istället.

Alla har dåliga dagar, och det där var Chapmans. Bara att acceptera och gå vidare

Lycka


Chapman

Vill ni se filmer på Chapman från tävlingarna i år? :)



Filmer på Chiquita sen hoppträningen

Får inte stopp på henne i första filmen haha...
Min fina.

Failfilm på Chapman sen hoppträningen

Detta är tyvärr dock den enda filmen ni får på Chapman. När jag ska
ladda upp på youtube så står det bara "File format Error".. Känns bra!

Nu

Nu är jag hemma från Gustav. Var uppe till halv 5 inatt och resultatet blev då att jag sov till 2. Men nu ska jag redigera filmerna, dom kommer upp snart!! :)

Förbannad

Gurras gamla dator totalvägrade att ladda över filmerna..! Imorgon ska jag inte följa med på gokartbanan, så då när jag kommer hem så ska jag fixa filmerna direkt! Båda ponnyerna ska gå ett dressyrpass imorgon, skriver om dagens ridpass imorgon. Kanske får med mig någon som kan filma/fota? :)


Nu börjar jag

Låter rubriken tala. Börjar med filmerna NU! Har varit ute ikväll därför har jag inte fixat dem än. Ligger mina läsare och sover nu så får ni i alla fall några filmer imorgon när ni vaknar! ;)

Förlåt mig

Känner mig jätteetaskig mot er. Klockan är halv 9 och ni har fortfarande inte fått filmerna.. Ska ut till hästarna snart och ge dom kvällsmat, sen jävlar får jag sitta med filmerna resten av kvällen, för ikväll SKA ni få dom!!

Båda ponnyerna vilade idag. Har varit på gokartbanan med min pojkvän hela dagen, därför ingen uppdatering. Men ikväll kommer det nog massor med inlägg. :) Kommer vara uppe hela natten, så jag finns på bloggen, hihi! :love:

Godnatt

Nu säger jag godnatt. Imorgon ska jag köra gokart, så bloggen får vänta. LOVAR att filmerna kommer imorgon också. Godnatt. :)

Angående min fot

Min fot är fortfarande svullen sen jag red idag. Det var snart 7 timmar sen, och svullnaden har inte gått ner alls? Har något litet ben i foten gått av eller så? Känner ingenting när jag går, men kommer foten i kläm eller får tryck på sig gör det så ont så jag mår illa. Vad tror ni det kan vara?

Stigbyglar med svikt

Någon som vet vars man hittar stigbyglar med svikt? Har i ca ett år kännt att jag får ont inne i min högerfot i benet typ, mamma trodde att det var på väg att bli en utslitningsskada.. (Har en kompis som har en utslitningsskada i knäet pga ridningen!) Så nu är vi på jakt efter ett eller två par stigbyglar som sviktar. Vad rekomenderar ni? E-Z Ride, Flexi Ride, Sprenger, Soft Up..? Behöver stigbyglarna så fort som möjligt.

Googlade på de jag namngav.. Självklart vill man ju ha snygga stigbyglar också, och den enda som är snygg är ju Soft Up och Sprenger, dom andra ser ju förtaskiga ut!

SM-kval

Läste just vad man måste rida för att få tävla SM. Hade faktiskt förväntat mig mer jobb med det haha! ;) Ni som är intresserade av att läsa om detta kan klicka på den här länken: http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Regler/SM-Ponny/.

Vad tycker ni förresten om min blogg?! :)

Typiskt

Lovade ju filmerna från träningen med Camilla.. MEN, dom blir inte ikväll. Skulle just börja redigera när min pojkvän kom på besök, så då var det bara att avsluta. MÅSTE fixa det imorgon, ni måste ju få filmerna nån gång!!

Chiquita, 22 juli

Red henne i ridhuset pga att hon tappade en sko igår när jag och Emelina var och badade med dem. Hon är ju som sagt fortfarande stel som en pinne, men efter ca 20 mintuers jobb i skritt så blev hon riktigt mjuk och fin!! Galopperade några gånger runt fyrkanter och två varv på volt i båda varven. Sen började jag jobba henne i traven, så jäkla mjuk och fin var det längesen hon var! Trots att jag inte har ridit henne på länge. Min lilla bäbis. :)

Finns inte så mycket mer att skriva om henne, red i ca 30 minuter.

Chapman, 22 juli

Red markarbete/hoppning på stora banan idag. Hade mamma med mig, men tyvärr så glömde jag ta med både kamera och filmkamera, så ni får klara er utan det idag. Chapman är "rädd för förändringar" om man ska kalla det så. Som idag, då hade vi två studs sen ett galoppsprång till ett räcke (till att börja med). Hoppade det några gånger, sen la vi till ett till hinder två galoppsprång bort. Det blev en tvärnit och springa på sidan och lite stegringar, sen inget mer med det. Sen la vi till ett till hinder efter så det blev en till studs, han tvekade lite med hoppade ändå.

Sen skulle vi ta det från andra hållet, och det tyckte han var konstigt så då blev det samma sak igen fast redan på första hindret. Sen hoppade han genom hela, men jag kände att han tryckte emot litegrann så jag hoppade serien tills han inte tryckte längre, vilket inte tog så lång tid.

I slutet tog vi bort allt och byggde en oxer på 1m. Har bara hoppat räcken på 1m och det kanske är bra att ha hoppat en oxer nån gång i alla fall tills LA-debuten om en och en halv vecka, haha!

Dålig uppdatering

Hej.. Förlåt för dålig uppdatring idag men jag har haft fullt upp! Håller i alla fall på med att ladda över massa filmer från filmkameran till datorn precis just nu! Filmerna och vad jag har gjort idag kommer sen, ska duscha nu!

Vem är vem?


Bilder 2 plus

Har ni märkt att jag har lagt in två bilder på mina fina här till höger?! Snyggt tycker jag! :)

Header

Fastnade i annat men nu är headern klar. Blev himla dålig. Photoshop ville inte samarbeta med mig ikväll, eller så är det jag som är trög.. I alla fall har jag knopat ihop något väldigt enkelt eftersom PS inte ville vara med ikväll.

Film / header

Ska börja med att redigera filmerna nu eller så börjar jag med en header.. Vi ser väl vad det blir först! ;)

Hästdag

Hej på er! Idag har jag och mamma bestämt att vi ska ha en så kallad hästdag. (låter töntigt jag vet haha!)  Det innebär att vi ska vara på stallet hela dagen och fixa och dona, städa och rensa bland alla mina hästgrejer vad jag ska ha kvar och inte, grymt! Kommer lägga ut lite saker här tror jag som jag komemr att sälja, och då ser jag ju om det finns något intresse för det. :) Nu ska jag fara hem, hörs senare!

Filmerna kommer mest troligt ikväll. :)

Bloggdesign

Tycker jag har lyckats ganska bra med bloggen ikväll. Bara en header längst upp som saknas, men det kommer.. Har massor med bilder på min dator hemma men jag har total idétorka så jag vet inte vilka bilder jag ska ta, och hur jag ska ha dom och allt sånt.. Suck!:( Skulle gärna vilja ha hjälp av någon duktig, frivillig någon?! :)

Hopptränat

Idag(onsdag) så har jag varit i Umeå hela dagen, därav ingen uppdatering. Hade med mig båda mina ponnyer för att hoppträna för min tränare Camilla Pettersen. Klockan två var vi och slutmätte Chapman, han blev ungefär som jag trodde att han skulle va. 136,5cm, det känns ändå bra, för han är inte pytteliten i alla fall. Och när vi väl var där ute på travbanan så passade vi på att gå in på Pegasus Hästshop, där jag fick ett par nya ridvantar från HV-POLO. Så jäkla sköna, sitter som ett smäck om inte bättre!! :) Höll på att bli ett par ridbyxor också men det blev det inte.

Träningen gick i alla fall bra. Sa ju till Camilla att jag ville träna kombinationer med Chapman eftersom han inte "kan" sånt. Vet inte riktigt vad man ska kalla det. Han vet vad det är och han har hoppat det förut, men jag tror han tycker det är lite jobbig/läskigt/konstig med två/tre hinder så tätt efter varandra! Det blev några stopp pga av att han försöker smita, sen en jävla massa stegringar, sen flög jag av en gång också, men det gick bra. Först hoppade vi tvåkombination, sen blev det en trekombination och till slut blev det en fyrkombination, grymmt! I slutet gick han jättebra, jobbade även mycket i traven när jag skulle trava av, Camilla lekte dressyrtränare och jag fick känna hur han ska gå när han jobbar rätt. :)

Chiquita, eller ska jag kalla henne Pinnen?! Det gick i alla fall jättebra att hoppa, hon har ju inte hoppat ordentligt sen mars, vilket är nästan 5 månader sen. Sen har hon mest bara fått komma igång nu under sommaren genom att ridas på en äng av min kompis som inte hade några större krav på henne än att hon skulle bromsa när ryttaren ville det. Haha. Så just nu är hon stel som en pinne, och det är tävling om två veckor. Ska rida mycket dressyr på båda, mycket lösgörande för Chickans del och mycket lydnad för Chappes del.

Pappa filmade allt på träningarna, så imorgon (om jag har tid) så ska jag klippa och klistra med filmerna så kommer dom ut på bloggen så småningom. :) Ni får ha det bra så länge, ska gå och lägga mig nu. Har tyvärr inga bilder på min pojkväns gamla dator, som ni kanske förstår, så inatt får ni klara er utan bilder!

Hem från betet

Hej! Idag ska vi ta hem ponnyerna från betet, så jag kan nog få några nya bilder på dom. Så då får ni se helt färska bilder på mina sötnosar! :) Skriver med när vi har hämtat hem dom!

PC boots

Dessa turkosa boots kommer beställas hem inom en snar framtid! Ska köpa nya tävlingsset till båda ponnyerna, och då får Chapman ljusblått och Chiquita får rosa! Nog skulle Chapman bli himla söt i rosa, men han har blå strass på sin martingal/förbygel så då passar det perfekt med ljusblått! :) Hade även tänkt mig dessa i rosa men den rosa färgen såg så mesig ut så jag ska nog köpa rosa benskydd istället!

Presentation

Jag heter Lina Blomberg, född 1995 och bor i Lycksele som ligger i Norrland. Jag har ett enormt hoppintresse som jag verkligen brinner för och jag älskar utmaningar. Jag har två c-ponnyer, ett sto och en valack, tävlar båda i hoppning.

Mitt sto heter Chiquita VI och är 140cm. Hon är född 2001 och i slutet av september har jag haft henne i 3 år. Förra säsongen hann vi starta en LA, sen nästa tävling krockade vi med en annan tjej på framhoppningen och då blev hon halt. Hon var skadad i princip hela vintern, blev frisk, hann hoppa henne två gånger innan hon var halt igen. Nu är hon dock frisk och har varit det ett tag, men hon har gått på bete och är fet som en köttbulle så några högre höjde inom hoppningen kan vi inte ge oss på ännu. Första tävlingen för i år med henne är inplanerad om två veckor. Hennes personlighet är väldigt speciell. Första vinter jag hade henne jagade hon mig genom hagen när jag skulle hämta henne, då var det bara att springa och kasta sig ut ur hagen. Man kan väl säga att jag var livrädd för henne när hon blev min. Ändå hade jag varit skötare/medryttare på henne en gång i veckan i två år. Men ändå var jag livrätt. Jag ville inte ha henne.. Men, hon är fortfarande kvar hos mig och hon är min lilla bebis. Har inte en tanke på att sälja henne då jag är så pass kort (160cm) att jag kommer kunna ha henne enda tills jag blir 18. Vilket betyder att jag aldrig kommer gå upp på d-ponny!

Min valack heter Chapman och är ungefär 137 cm. Han är född 2003 och är inte slutmätt, men det blir han på onsdag. Idag har jag haft honom i exakt 3 månader. När han kom till mig så hade han stått i 6 veckor i en hage, tappat muskler och kondition, så det var bara att sätta igång honom direkt. Vi for själv upp och hämtade honom i Luleå, som ligger ännu längre upp i Norrland. På dessa 3 månader har vi hunnit med 3 lok/reg tävlingar och en klubbhoppning. När han kom till mig hade han aldrig tävlat förut, aldrig blivit rakad, aldrig blivit riden barbacka på. Han var en problemponny när han kom till mig. Han gick inte att sitta upp på, han gick runt runt runt, slutade aldrig gå runt. Han var spänd, kunde inte vara själv i stället. Bockade när man var halvvägs upp på honom. 4e gången jag skulle rida honom hemma bockade han av mig så jag fick hjärnskakning. Då blev mamma osäker på om vi skulle ha kvar honom eftersom vi bara hade han på prov då, men tävlingen 3 veckor senare bevisade han att han var exakt vad jag ville ha.

Nu fick ni lite info om mig och mycket info om mina ponnyer. Mer kommer imorgon! :)

Hästblogg

Hej, detta är då min hästblogg. Kommer enbart vara hästrelaterade inlägg här. Kolla gärna mina andra blogg http://linablomberg.blogg.se/ som just har blivit helt hästfri! ;) Vill ni läsa häst i mängder har ni kommit rätt.
Kommer bland annat skriva om dagens ridpass, tävlingar, träningar(för min tränare) och massa annat häst. Just nu är den ju nystarad och det kommer kanske vara lite trögt i början med bilder, filmer, bloggdesign osv med det kommer! Driver ju bloggen helt själv, fixar allt helt själv. Så allt kommer ta sin tid. :)

Börjar arbeta med bloggen imorgon, för nu ska jag sova. Godnatt!

RSS 2.0