Hemma!

Förlåt för att jag inte skrev att jag skulle bort i helgen, men jag glömde helt bort det! Har i alla fall varit i fjällen och sluppit allt vad hästar heter, så skönt! Enda hästar jag har varit med är hästkrafter, dvs cross, moppe och bil! ;) Kul helg har jag då haft i alla fall, riktigt roligt!! Nu ska jag fara och pussa på mina ponnysar, vi hörs imorn! :)

Vila

Båda hästarna fick vila idag. Kom till stallet sent och ridhuset var inte ledigt och är fortfarande inte helt frisk så, dom fick vila idag helt enkelt! Har börjat vänja in dem på hösilage nu också. Chickan vet jag inte är känslig för foderförändringar, men Chapman vet jag ju inte! Så tar det försiktigt med han :)

Imorn ska jag rida, vem av den vet jag inte med blir nog Chapman!:) Chiquita har som tagit semester nu. Brukar alltid låta hästarna bara stå och vila upp sig en månad efter sista tävlingen, men Chapman ska jag väl hålla igång i veckan och under lovet, sen får han stå också. Vill bygga lite mer muskler på honom,haha!
Nu ska jag sova, godnatt!

Home sweet home

Är hemma nu. Blev en sväng förbi på Hööks, så  jag tänkte visa vad vi köpte! Orkar inte ta bilder själv och lägga in så jag har tagit från hemsidan. :)
Boots, svarta.


Stötdämpande stigbyglar. (ser väl inte riktigt ut sådär men de fanns ingen annan bild:P)

Transportskydd till Chapman. (manliga;))

Ridhjälm. (tycker den är så jävla snygggggg, döööööör!!!!!<3) kommer typ bara ha på tävling.


Sista bilden ser typ mongo ut men AAAA. Whatever! Älskar den, så otroligt jäkla skön! Lätt senaste favoriten. :) kärlek :love:




Chiquita, 21 oktober

Red dressyr. Tränade mest på att att gå fram direkt för skänkeln, och direkt tillbaka i handen. I början var det lite knackigt med tillbakadelen men sen gick det skitbra! Riktigt duktig och samarbetsvillig! :D

Igår

Red Chapman igår, snacka om att han var pigg! Nyrakad och sen vilade han igår, shit säger jag bara.. Mot alla odds så gick det faktiskt grymt bra, han stegrade bara en gång, vilket är rätt ovanligt. Hade ingen martingal heller eftersom hopplattan har gått sönder så jag kan inte ha martingal, så jag vet inte om jag ska försöka fixa den provisoriskt i helgen eller om jag ska rida utan..

Ska ju ner till Sundsvall och tävla om jag inte redan har berättat det! :) Vi åker imorgonbitti runt 8, och då är vi hos mina kusiner ca 12. Han kommer stå uppstallad i deras by, så det är nära och bra! :) Hihi! Tävlar bara söndag och då är det en LB och en LA. Blir nog super! :) Är taggad, heheh.

6 månader! ♥

Idag har Chapman varit hos mig i 6 månader!
Gud vad jag älskar min lilla stjärna! ♥



Rakad ponny!

Igår klippte jag Chapman! Jag var själv och han var lite fjantig i början men det gick. Men han är ju kittlig så man får inte vara så försiktig för då hoppar han åt sidan haha :P Ser skulle jag ta lite på frambenen och ena gick ju bra men det andra gick väl mindre bra.. Han ville inte bli klippt mer så det blev lite halvt typ.. Aja har bilder på klippningen men orkar inte dra över dom nu! :) Han blev i alla fall jättefin! :D Pigg som satan blev han också, haha. Tyckte innan att han redan var pigg men..

Mot stallet

Drar nu, blir perfekt! :)

Lite snabbt bara

Red ut på båda igår! Runt golfrundan, gick sveeeeinbra!

Har bara en lektion idag så efter den lektionen så drar jag till stallet. Ska klippa Chapman idag, och hoppa honom! Chiquita får sig ett ordentligt pass på banan, känns som det behövs haha. I alla fall så ska jag snart dra till skolan, cya!

Chiquita, 15 oktober

Gjorde samma övning med Chiquita som med Chapman. Fast annan höjd. Hade oxern på 90cm, räcket på 70 tror jag och muren hade jag först på 90cm, sen 1m, höjde till 110cm och avslutade med två språng på 115cm! Min stjärna, kanonbäst! Räcken kan hon hoppa höghus! :D

Nu till det hemska.. Skulle hoppa räcket som låg på 70, och då tog hon av stort, lite för stort.. Hon slog i båda fram i översta bommen, landade, dök med huvudet ner i sanden men lyckades till slut kravla sig upp utan att "falla" helt. Jag hann bli jätterädd, min bebis.. :( Travade henne i båda varven, både på rakt och böjt spår, ingenting. Känns bra att det inte blev något ♥

Chapman, 15 oktober

Hoppade idag! :D Hade ett vanligt räcke, en paralleloxer och muren med bom över. Började med att trava över 4 travbommar, sen började jag hoppa fram lite smått. Pigg och glad häst, var verkligen med på noterna.
De bruna är då muren, röda parallelloxern och gröna ett vanligt räcke bara!
Och såhär red jag! Hoppas ni fattar trots mina dåliga skillz i paint! ;)

Alla låg runt 70-80cm i början, sen höjde jag upp att till 1m. SÅ JÄVLA KLOCKREN. Älskar verkligen denna ponny. Inget tvek, helt orutinerad, men ändå kan han rädda mig om jag gör en miss. Alla är fan inte perfekt, men denna ponny är det! ♥ Ångar ingenting med honom, han är världens bästa och han kommer att gå LÅNGT, den saken är säker. Känns verkligen super nu inför nästa helg då det är tävling i Sundsvall, blir nog årets sista. :) Känns bra. Allt känns så perfekt nu, Jag och Chapman har verkligen hittat varandra ordentligt nu! ♥

WÖÖÖÖÖW

längesen jag skrev... sry :( sätter mig och skriver nu

Svar till Elin

Nope, ingen karens på det, vi kollade innan. Hade det varit karens hade vi självklart inte åkt och tävlat med honom! :)



Umeå Ryttarförening - hemmatävling! ♥

Var ju hemmatävling i helgen, och BÅDA pållarna följde med!!
Chapman gick en LC & LB på lördagen, ett stopp i båda. I LC:n så stannade han bara och kollade på allt, läktaren, folket, allt ljud osv. Var helt ur fokus, haha! I alla fall så fick vi ett stopp på trean, tror inte riktigt att han hann se hindret då han kollade på läktaren. Märktes att han aldrig är tävlad inomhus förut, men han var så duktig så! ♥

I LB så kändes han bättre. Fick även hjälp av Camilla på framhoppningen! Han var så himla fin, hoppade muren utan problem (har aldrig hoppat hippos mur förut), kombination med grind, nemas problemas. Var jättekonstig sväng till sista hindret i grunden, tappade ytterbogen så då sprang han på sidan, men då vände vi bara och tog om det och då hoppade han. Så övrigt är jag jättenöjd över honom! Har inte hoppat honom på 3 veckor så han var lite ringrostig osv, han måste jag fan hoppa oftare haha! Har ingenting emot det i alla fall! :D


Chiquita gick en LC på lördagen och en LC idag (söndag). Nolla i båda två, åååh så fin hon är min lilla stjärna! OCH HON VAR GLAD HELA TIDEN!!! Surade aldrig ihop, min fina flicka. ♥ Kom just utanför placering idag, är riktigt nöjd. Lyckades i alla fall ta svängen som typ jag och en till bara gjorde! ;) Ganska stolt hihi, hon är verkligen bäst bäst bäst! Bäst i hela världen!


Brukar ju inte skriva såhär men jag är så jäkla glad hihi! Pappa hann inte filma Chickans LC idag men resten av filmerna får ni se.. ! Och dom från Älvsbyn... HHEEH

Sjuk!

Är ju som sagt sjuk, hade 39 graders feber igår men har inte kollat idag, känner mig lite bättre i alla fall. Men har fortfarande sjukt ont i halsen, får se om jag rider idag eller inte.. Ska i alla fall äta frukost nu sen se film, hare bra!

Chiquita, 4 oktober

Emelina fick rida henne idag, kände mig sjuk. Men kunde ändå inte låta bli att rida henne lite ändå, hihi. Min fina, fina prinsessa. ♥ Gick riktigt bra, Emelina körde först konditionsintervaller med henne på lilla banan, sen trimmade jag lite i trav, gick som en klocka!

Chiquita, 3 september

Red Chickan idag på stora utebanan, och det gick så jävla bra! Kände att hon va jäkligt pigg så lät henne galoppera av sig lite först innan jag började jobba med henne. Red inte särskilt länge, utan kort och intensivt istället. Red i ca 25 minuter bara! Och då var hon genomblöt av svett haha.. Hade gärna rakat henne innan tävlingen i helgen men jag orkar inte :P Hon var i alla fall jättefin! Tog även typ 4 språng, och oj vad hon bjöd! Kändes verkligen jättefin, känns jättebra inför helgen! :)

Svar

Anonym om Chapman:
tråkigt. kommer ni tävla i umeå?

Svar: Nej, det blir inget Umeå för Chapman. Även om han är fräsh känns det bättre att låta honom stanna hemma. Tråkigt, men det känns bäst. Tur jag har Chickan! :)

trött, sliten

Har haft morgonjour nu på morgonen, snacka om sliten.. :P
Chapman går i alla fall i en hage idag, skriver mer ikväll! :)

Chapman

Många har undrat vad som har hänt med Chapman, så jag skriver det i ett inlägg istället för att skriva det till alla på bloggar.

Förra veckan (i tisdags) när jag var ute och red i skogen så var han helt cp, så han stegrade och kastade sig sedan åt sidan. Han fick då en pinne i bakbenet, men jag kunde rida hem och han visade ingen hälta. Tillbaka på stallet så tvättade jag såret och sprayade med sårspray, och ledde sedan ut honom i hagen. Senare på kvällen ringde dom som hade intaget och sa att han hoppade på treben.

På onsdagmorgon for jag dit för att ta ut honom, men då hoppade han fortfarande. Väntade på stallet tills klockan blev 9, då jag gick ner till veterinären så då kom dom upp och kollade på honom, gav honom smärtstillande och antibiotika.

Nu mår han bra, han är nästan helt återställd. Han har haft boxvila sen i tisdags, har bara varit ute och gått med honom några gånger. Imorgon ska han få börja vara ute om dagarna, fast inte i samma hage som Chickan. Han kommer stå i en liten mindre hage själv till att börja med så att han får röra på sig litegrann. Kommer nog kunna börja rida honom i veckan, hoppas jag! :)





RSS 2.0