äntligen!

Har lyckats lite med gamla bloggen i alla fall.. Den dugen för tillfället! :)

http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/
http://linablomberg.blogg.se/

Up next

Laga mat, käka sen stallet! Båda ska ridas, hur vet jag inte ännu! :)

Haha, sämst

Vadå sämst uppdatering? Förlåt! :(

Igår red jag ett lite lättare dressyrpass på Chapman i lilla paddocken. Red på mitt tvådelade pessoabett, ville testa något nytt eftersom jag bara har ridit honom på tredelat pessoa, och själv tycker jag att det är stor skillnad om bett är två- eller tredelade. I alla fall så gick det bra, tror inte riktigt han gillade tvådelat så de "ställer" sig upp i gommen, så inget mer tvådelat på honom! :)

Chiquita red jag ut barbacka med. I början var hon jätteseg, ville inte ens gå från stallet. Tur jag hade med mig spö annars skulle vi nog stå där och bråka än. :P Sen när vi hade skrittat ca 20 meter så tvärvände hon bara hem, för det låg sly på sidan av cykelstigen där jag reed och under slyet var det ju självklart monster. Sen dess så trippade hon typ fram hela tiden, tänkte egentligen bara skritta men blev en rääsergalopp uppför en backe och även lite trav. Nästan hemma vid stallet träffade jag min gamla mellanstadielärare, och gud så roligt det var att se henne!! :)


Tävlingsresutlat - Vännäs

Lördag:

LB: Kändes verkligen superfin, lyssnade verkligen jättebra. Frös lite i sprången på framhoppningen, så det kändes lite sådär innan jag skulle in på banan. I varje fall så hoppade han som en gud på banan, och min snabba runda räckte till en första plats!! :D Bäst ponny! ♥



LA: Fick ett stopp på en "läskig" grind, han kunde lika gärna ha hoppat den. Men klandrar mig själv också eftersom jag tänkte "felfri hittills och bara två hinder kvar!" när jag red upp mot den.. Typiskt mig. Annars var han superfin och superduktig, som vanligt! :D

Söndag:

LB: Kändes fin, lite kickig haha.. Men frös inte i sprången på framhoppningen nu. Fick ett stopp på en oxer som stod olikt vinklad från dagen innan, och då var den ju livsfarlig så klart. Som sagt, rädd för förändringar..

LA: Var riktigt taggad till den här klassen, båda jag och han. Var 10 hinder, två kombinationer. Läskiga grinden och oxern var med.. Hoppade super på allt, tog "omhoppningssvängen" till 8an, vilket tyvärr blev ett pet. Han tog inte min ytterskänkel och då kom vi verkligen i botten på hindret, ändå duktigt gjort av honom för det var inte mycket vi tog i den. Annars hoppade han super!!! Blev en 4e plats! :D Dock ej placerad men ändå! :D

Ni som fotade får gärna skicka bilder till [email protected] :)
Btw, filmerna kommer såsmåningom. :)

Oj oj oj

Haha herregud vad dåligt jag har bloggat.. Men jag har ju som sagt varit på tävling i helgen, och sen har det bara inte funnits tid till datorn, nu när jag går skola och allt. Har lite läxor, två stycken, helt ok.  Eller ja, läxa är inte ok egentligen.. Men ok med bara två få! :)

Idag vet jag inte vad jag ska göra med hästarna, vi får se! :D hihi, ska dit runt 6 i alla fall!

Tiger

Chapman är nu nyduschad och står i stallet och käkar sitt kvällshö. Lyset i vattenspiltan är totalt värdelös så jag såg nu när jag tog av han fleecetäcket vars jag hade missat, snyggt.. Hoppas det inte syns så värst mycket imorgon bara! :)

Hoppar LB LA imorgon, uppdaterar när jag är hemma! Ha det bra så länge! :)


Chiquita, 26 augusti

Red som sagt ett pass på banan. Hon var verkligen jättefin!! Har ju börjat rida henne i en högre och kortare form nu, och det går jättebra! Visst tycker hon det är jobbigt men hon kämpar, dressyr tycker hon om! :) Hon gillar att göra rätt, och när allt lossnar blir hon bara sååå underbar att rida! ♥


Redigt

Kan ju bara säga att jag är redigt taggad på tävling i helgen
med min fina FINA prins!! :D :love:



Drar snart

Drar snart till stallet för att packa, tvätta häst, och rida annan häst.  Chapman vilar, Chickan går ett pass på banan.

Tydligen ska boxarna spolas med högtryckstvätt, ÄVEN fast det var sagt att det skulle det inte och att jag redan har rengjort där mina pållar står. SURT säger jag bara, blir så less..!

Mamma står och gör nudlar åt mig nu, det blir dagens middag. Skriver kanske sen ikväll när jag kommer hem.

Första gången han hade benlindor bak ;) Han stod bara still i början och vägrade röra sig, hihi!

Chiquita & Chapman, 25 augusti

Idag fick dom komma ut i skogen igen.. Haha känns bra inför tävlingen i helgen! Emelina ska rida Chiquita imorgon tror jag, Chapman får ett litet lättare pass på banan bara för att få veta vars jag har han. :)

As you know

Som ni kanske har sett så har jag börjat skriva mer och mer om skolan, kompisar och tiden jag inte är i stallet. Varför? Jo för att jag saknar att blogga "vanligt". Så nu håller jag på att fixa till min gamla blogg (http://linablomberg.blogg.se/) som än så länge är lösenordsskyddad. Skriver mer om den när den är klar. :)

Chapman & Chiquita, 24 augusti

Hästarna fick komma ut idag med, fast vi skrittade bara inte idag. Först hoppade vi lite småhinder i skogen sen klättrade vi uppför en jättebrant backe, jobbigt med kul tyckte dom! :) Sen när vi kom tillbaka till stallet så tog vi några galoppintervaller på stora banan, härligt härligt! :)

Chapman & Chiquita, 23 augusti

Red ut med Emelina idag, vi skrittade bara runt golfrundan. Chickan var typ pigg och Chapman var ovanligt lugn. Red på hacket, tror nog att han tyckte det var skönt! :) Travade bara uppför en backe med dem, annars bara skritt.

Men när vi kom tillbaka till stallet blev Chappe som vanligt, alltså typ överpigg och började stegra. Trodde jag skulle slippa stegringar denna ridtur men icket! :) Tur han är söt ändå!



Yes

Är hemma nu, slutade för 20 minuter sen! Tar ungefär en kvart att gå hem, det är bra. Förstår ni varför i like mitt schema?! Har haft två lektioner idag! En klockan 10 imorse, sen världens långlunch på ca 2,5h sen historia, gaalet chill! :)

Nu tror jag att jag ska till stallet, det beror på om min bror hinner skjutsa mig eller inte. Annars får jag pyssla med annat :)

Godmorgon

Hej på er! Jag har sovmorgon idag, guess why? För min klass fick världens softaste schema! ;) Älskar det! Dock så är min klass jättetråkig, alla är Lyckselebor förutom 3 typ, tråkigt!! :( Hade hoppats på mer nytt folk men icket! :)

Igår storstädade jag i alla fall boxen och spiltan. Hoppas det har torkat till idag så att hästarna kan börja stå inne på nätterna nu, för det är i princip nollgradigt på nätterna här uppe nu.. :(

Igårkväll var jag dessutom ute och övningskörde bil med mamma i ca 1,5h! Gick superbra, mamma tyckte jag var jätteduktig. ;$ Men jag har ju kört epa i snart ett år så det är ju inte så konstigt, har ju trafikvana och allting! :)

jag och bebis vintern 2008 :)

Svar

Team norrlandsryttarna / Linn om Angående bett:
Läst i TR och kom ihåg att du skrivit det på din blogg, om du inte redan läst detta så har jag iaf kopierat detta från TR :)
"Deltatygel
Pelhambett får endast användas med en tygel.
Tygel måste antingen vara fäst i ett delta eller
direkt i den stora ringen på bettet. Vid ridning
med pelham eller thiedemanbett ska kindkedja
användas."

Svar: Åh, vad snällt! :D Nu blev jag glad!

Chapman, 22 augusti

Chapman var arg idag, riktigt arg, haha! Han är så söt när han är arg, för han visar det verkligen. Inte i stallet eller något för då är han världens ängel, utan det är i ridningen som han tar ut sin ilska haha!

Han sparkade bakut, stegrade och gjorde krumsprån i princip hela tiden. Min kompis som var med sa "ska du verkligen rida honom då han är sådär?" och då svarade jag "det är precis nu jag ska rida honom för att visa vem som bestämmer!"

Men jag tror jag vet varför Chappe var sur.. Har ju knappt varit med dom någonting alls i helgen, dom vilade ju och har bara stått i hagen. Chapman vill ha ett "socialt förhållande" eller vad man ska kalla det med mig, så jag måste pyssla med honom nästan varje dag, annars blir han såhär. Då jag menar pyssla så menar jag inte på klappa lite i hagen utan det är, ta in honom till stallet, borsta, mysa, gosa, klappa, prata, sen borsta lite till, fläta man/svans, knoppa eller vad som helst, bara jag håller på med honom. Det är det som gör honom så speciell, min lilla prins! :) ♥


Chiquita, 22 augusti

Red i ridhuset pga spöregn. Hatar att rida henne i ridhuset för det är så litet, och Chickan känns verkligen jättestor där inne.. :( Ställde i alla fall fram två upphöjda bommar så att man skuttade över dem om man red serpentiner.

I början ville hon inte jobba riktigt, men sen blev hon asfin! :) Hon var lite stel från att ha stått ute dag och natt i hagen i varierad väderlek i två dagar, men har man överseende med detta så var hon jättefin! Har film på mobilen, dom kommer!

Rekommenderas

http://www.frtab.se
http://www.frtab.se
http://www.frtab.se
http://www.frtab.se
http://www.frtab.se
http://www.frtab.se
http://www.frtab.se

Lite tråkig hemsida, men superfina saker! :)

Kattunge

Är sjukt sugen på att skaffa en lite kattunge.. Åhh så söta dom är! ;$

Har varit på skolan

Förlåt för att jag inte har bloggat någonting idag förrns nu men jag har varit på min nya skola i ca 2 timmar idag. Jag börjar ju där imorgon och det ska bli så skönt att komma till en ny skola, ny klass och träffa nya kompisar. Är så taggad inför imorgon, börjar 08:30 och slutar klockan 11:00..? Hur grymt är inte det på en skala 1-10? :D

Hästarna fick i alla fall vila idag igen.. Får nästan dåligt samvete när dom har stått mer än en dag. Men imorgon ska Chickan gå ett pass på banan och jag tror jag ska fara ut i skogen och klättra/konditionsträns Chapman! :) Ingen idé att ens försöka inne på banan med Chappe när han har stått i två dagar.

Vet inte när bilderna på Chapman kommer, snart hoppas jag! Men nu när skolan börjar kommer ju datorn komma i sista hand, vilket jag hoppas ni förstår. Men eftersom jag slutar tidigt imorgon så kanske jag lyckas få tag i kameran och sedan ut på bloggen, men vi ser väl! :) Ska laga min trasiga säng nu, hejdå! :)

Filmer SURF 13-14 augusti

Trött häst hahaha.. Men det räckte till en tredjeplacering! Vet att filmen slutar efter att jag har hoppar "franska räcket" men batteriet tog slut i kameran.. Men vi var i alla fall nolla!


9 fel. Sjukt nöjd! Ett stopp och ett pet, samma hinder. Ett tidsfel och jag antar att ni ser varför. Han vägrade gå tillbaka till hindret efter att han hade stannat, men till slut gick det! Varför han stannar är för att han stack för mig i svängen, annars fin! :)


7e plats. Han tittade på räcket som ni antagligen ser och då hoppar han inte oredentligt, därför petade vi. Annars sjukt fin. Fick ta tag i honom ordentligen efter trean för att han lyssnade inte.. Piggelin! :)


Bara jag som inte ser vars jag river det först? River ju i den röda kombinationen pga ett omtramp, (mitt fel faktiskt) och jag river ju båda bommarna, men det räknas väl ändå bara som 4 fel för det är ju samma hinder? Aja bryr mig inte, han var skitfin i alla fall! :)



Bara tvungen


Dock hann det inte bli fler gillningar på min kommentar då ****** tog bort inlägget.. HAHA! :D



Hemma

Har gjort massor med saker idag, känns det som i alla fall.. Vart på stallet i min onepiece till exempel, hur ofta händer det?!! Haha men jag har haft en skön dag hittills! :D Ska ladda över videoklippen till youtube nu, sen kommer dom upp på bloggen, Cya! :)

Innehåll

Paketet innehöll en pad till Chapman. Glömde mobilen hemma så jag kunde inte ta bild men den kommer väl synas på bildbomben ni kommer få på söndag tror jag! :)

Kommer knappt hinna blogga någonting imorgon. En film på Emelie & Tristan MÅSTE ut på youtube innan klockan 11 imorgon, har kameran hos Gustav.. Men jag ska upp 9 så jag borde hinna. Ska på stan med Emelina, fixa lite things osv. Så förvänta er ingen större uppdatering imorgon! :)

Chapman, 19 augusti

Chapman var arg idag tror jag.. :/ Han var verkligen jättesur eller något, studsade, stegrade, sparkade och bockade jättemycket haha.. Men jag tror han var pigg eftersom han inte gick speciellt hårt igår, och då blir han ju pigg.. Men det gick i alla fall bra, galopparbetet blir bättre och bättre men han blir verkligen skitförbannad när jag trycker ut honom på volt i höger varv, för han "välter" lätt innåt. Då när jag ska trycka ut han med skänkeln så antingen sparkar han eller så viftar han jättemycket med svansen. (Vilket betyder att dom är irriterad om ni inte visste det!) I slutet så lossnade det även i traven.. Han kändes exakt sådär fin som han gjorde för två dagar sen, världens dressyrponny typ! Har bilder på det, dom kommer! :)

Skrev ju i Chickans inlägg om hur många tävlingar hon har kvar, och då kan jag ju skriva hur många Chapman också har. Han har då sex tävlingar kvar, är så sjukt taggad!! :D Kommer bli grymt! :)



Chiquita, 19 augusti

Red på pelham idag. Och ska jag vara ärlig var det längesen hon jobbade så perfekt. Lyssnade på minsta lilla vink.. Nu tänker ni säkert att det är för att jag rider på ett sånt skarpt bett och blablabla men jag behövde inte ta henne i munnen eller nånting för att hon skulle göra som jag ville. Behövde bara tänka och använda skänklarna.. :love: Gjorde mest galopparbete på volt, gick super! Red även L:Q-programmet för att det är det enda dressyrprogram jag kan. Dock så galopperade jag genom hela hahaha.. Undviker att trava med henne, varför vet jag inte. Det är någon jag har fått för mig, hehe. :D Fina bäbis!

Ska verkligen trimma trimma trimma henne i dressyren så hon blir riktigt riktigt fin där till i vinter. Chiquita ska ju bara hoppa två tävlingar till denhär säsongen, och det blir hemmatävlingen här i Lycksele och "hemmatävlingen" på Hippo. Känns faktiskt som att jag kan kalla Hippo som hemma, jag trivs där! :)



Oj

Insåg nu att det var flera flera timmar sen jag bloggade sist! Förlåt. :(

I alla fall så blev det nästan bara bilder på Chapman idag. Red ju han först, och då blev det ca 700 bilder haha.. Sen när det var Chickans tur så blev det bara bilder från uppvärmningen sen tog batteriet slut.. Typiskt, för hon var verkligen jättefin idag! :/

Är i alla fall hemma nu, ska skriva om dagens ridpass bara för att.. Haha:P

Stallet

Ska snart till stallet, väntar bara på min skjuts. :) Har fotografen med mig än en gång, hoppas hon kommer ihåg kameran idag. Ska i alla fall äta något nu. Senare ikväll får ni veta vad det var i paketet! :D


Paket

Mamma var och hämtade ut ett paket igårkväll, men jag öppnade det aldrig igår! Dock så vet jag vad det är för något redan! Vad tror ni att det är? :D Det är en hästsak till Chapman, mer säger jag inte.. ;)


Jag är med och tävlar

Länk till tävlingen: http://theresenemeth.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment

Ser film

Sitter och ser film, bloggar på pausen. Men det här blir nog det sista inlägget för idag. :) Har varit på lan ikväll fast jag såg film sen for jag hem för orkade inte vara där längre. Ointressant inlägg men ser i alla fall en film på 6an som hete Lakeview terrace, en thriller. :D BRA HITTILLS I ALLA FALL!

Näemen godnatt nu alla så hörs vi imorgon! :)

Bloppis

När denhär bloggen var nystartad så sa jag ju att jag skulle ha en bloppis,
så nu undrar jag om det finns någon intresse till det? :)
Finns det intresse så kommer det bli en bloppis, annars inte.

Tillbaka

Har nu varit ute och sprungit i regnet. Rätt skönt att det regnade faktiskt. ;)
Ska vara med en kompis ett tag nu så jag uppdaterar mer sen.

Passa dig


Duktig

Nu ska jag ut och springa, duktig? ;)

Hörs sen!

YEYE

Ska kanske bort ikväll, men bara kanske. Så jag vet inte om jag kommer uppdatera så bra men det lär ni ju märka! :) I alla fal så är det slut ström i musen (vi har trådlös) och jag hittar inga nya..
Gjorde bort stallet på 1,5h och då hann jag rida båda två, göra hö åt dem och ge alla hästarna lunch, snacka om att vi var snabb! Vi stressade för att annars hade vi ingen skjuts hem från stallet.. :P Hade ju med mig min fotograf men guess what?! Hon glömde kameran hemma.. Bara hon som lyckas med det hahaha. Nu ska jag duscha och äta lunch, skriver sen! :)
blond 2009

Chiquita, 8 augusti

Red på stora utebanan trots att det duggade lite. Red bara i en pikétröja men det var rätt skönt faktiskt. Jobbade i princip bara med galoppen idag, och hon var verkligen jättefin. Lite stel och så men bra ändå. Hon var rätt svettig efteråt haha.. Lindade henne fram så då får hon ha dom tills imorgon. :)

Chapman, 18 augusti

Han hade en sån sjuk träningsverk från igår, så jag red ganska lätt idag. Tog det som lugnt, inget krävande alls. Red regnade ute så då red vi i ridhuset. Gjorde rätt mycket skänkelvikningar i skritt och det gick jättebra. Det går framåt! :)



Besvikelsen

Då man hade förväntat sig fler bilder än två på equpie's hemsida..
Här är dom i alla fall

CHAPMAN LA
CHIQUITA LC+5



Hejsan

Har varit vaken i ca en timme nu. Ska alldeles strax fara iväg till stallet och rida mina pållar.

Hann bara rida en häst igår. Chiquita fick vila eftersom jag alltid rider Chapman först, varför vet jag inte haha. Dessutom kommer det inga bilder från igår för att min fotograf var så jäkla seg på att pallra sig till stallet så jag red utan henne haha. Och just igår gick han så sjukt jävla bra. Helt underbart! :) Hoppas på en lika bra dag idag.

Chiquita ska gå idag som jag skrev igår.. Haha blev lite komplicerat men jag har bråttom nu, ska dra PEACE!


Justja!

Glömde helt bort att skriva att jag har en fotograf med mig idag så massvis med bilder kommer! :D
(väntar fortfarnade på att det ska komma upp bilder på equpie's hemsida från helgens tävling,
men jag hörde att dom var på gång, lääängtar! :))

Godmorgon!

Godmorgon?.. Har varit vaken sen 9! :) Snart börjar ju skolan så jag ställer alarmet en halvtimme tidigare för varje dag, fast det vet inte Gustav om så jag hoppas att han inte läser dethär! :D

Idag ska jag rida dressyr på båda pållarna. Chapman ska få gå ett ganska hårt pass tror jag, mycket galopparbete skulle jag gissa på! Han sticker ju ibland i galoppen på tävlingar och hemma vill han inte jobba i form ibland i galoppen, så det måste finslipas lite grann.

Chiquita får nog gå rätt lagomt, men ska nog jobba henne i en högre form idag. Tror hon får gå på pelham idag så att hon stannar när jag vill att hon ska stanna.. (Vilket hon inte brukar göra alla gånger..) Chickan måste verkligen finslipas i dressyren hahaha... Någon frivillig?! :D Själv är jag ju inte så intresserad av dressyr utan det är ju hoppningen jag brinner för.. Chapman lika så! ;) Men jag funderar faktiskt på att kanske starta någon lätt klass i dressyr med Chiquita, dock så måste jag bara ha ett annat träns eftersom jag bara har ett pullarträns till henne, men det är ju a piece of cake!

För hon kan! :)

Chiquita VI


Anledningen till varför jag tycker att det är bra att Chiquita får hanteras av andra än mig är för att hon är nästan bara hanterad av mig i snart 3 år. Förutom utsläpp och insläpp. Men så småningom så kommer ju jag och min lilla bäbis att skiljas åt, och då är det bra om någon annan än jag rider och tar hand om henne hela tiden.

I början var Emelina rädd för Chiquita, men idag stod dom faktiskt i stallet och gosade. Dock så vågar hon inte kratsa bakhovarna ännu men det vågade inte jag heller i början, hehe. Men nu har hon mognat så otroligt i huvudet, det är sån stor skillnad på henne nu jämnfört med då vi köpte henne.

'Cause you're running me in circles. ♥

Chiquita & Chapman, 16 augusti

Red ut med Emelina idag runt golfrundan. Hon hade Chickan som är som "hennes" häst när hon är med mig i stallet. Vilket jag tycker är roligt! :) (ska skriva om Chiquita i en enskilt inlägg om detta.) Vi tog det rätt lugnt, och även fast ponnysarna vilade igår så var dom lugna. Båda två stod och sov i stallet medans vi gjorde i ordning dem osv. Dock så får dom ju inget kraftfoder som dom fick förra veckan, och det gör ganska stor skillnad. I alla fall på Chapman! :P Även fast Chappe var lite studsig och gjorde levade när Chickan blev före så blev han faktiskt inte svettig, helt otroligt haha! Näemen han brukar stressa så mycket så han blir svettig men han blev inte det idag vilket är jättebra! :)

Bilder från SURF - fortsättning

Och som sagt..
(Röd outfit: Lördag - Blå/Svart outfit: Söndag)
OBS! Alla bilder på Chapman är från LA!



(här sitt du ju ba å söndagsrid. /gustav)
Han tog av stort och det var jag inte med på! :)






Chiquita LC+5 3:e placering:
(Rosa outfit - lördag)




Ja, jag vet att det syns som jag drar henne jättemycket i munnen i sprången men ni vet inte hur hon är när man hoppar. Hon dyker nämligen ibland och då blir det sådär!

Nu

drar jag på stallet, båda ska ridas. Skriver när jag är hemma igen och då kommer fortsättningen av bilderna!  :)

Bilder från SURF

Chapman LA:
(Röd outfit: Lördag - Blå/Svart outfit: Söndag)










Resten kommer imorgon, ska sova nu! GODNATT ♥



Hemma

Har varit ute ikväll, därför ingen uppdatering. Men nu sitter jag hemma hos Gustav. Tänker ladda upp bilder från SURF där jag var och tävlade i helgen, dock har jag bara fått bilder på Chapman därifrån men hoppas ni klarar er! :D

Svar

hon du testade chapman hos för första gången^^ om Ännu fler bilder från Vindeln:
fin blogg:)vad roligt att det går så bra för er!:D^^

Svar: Tackar! Jo det går verkligen superbra! Kul att du hittade hit. :)

Ännu fler bilder från Vindeln

Chiquita LC 2:a placering:




Chapman LB 5:a i DM:






Chapman LA 4 fel:






Om jag ska vara ärlig så diggar jag andra och sista bilden grymt mycket hahah! Det är ut från kombinationer då jag måste vara extra på honom för att han inte ska smita ut från dem! :)


Glad

Har fått massor med bilder från i helgen! :D Och även massor från förra tävlingen som var i Vindeln. Kommer nog dela upp dom i olika inlägg! :) Så dom kommer snart!!

Svar

emilia om Tävlingsdag 1:
grattis vad roligt! Är det båda dina hästar? lycka till i fortsättningen

Svar: Tack! Ja båda är mina egna. :)


Stallet

Hej, snart ska jag fara till stallet. Ska typ bara göra mat idag, ponnyerna vilar idag. Orkar inte smörja ngt för ajg smörjde typ allt förutom Chapmans träns och martingal igår, så det kan jag ta imorgon. Ska ladda upp bilderna också, hihi! :) Kan inte garantera att filmerna kommer idag, mest troligt imorgon men det lär ni ju märka! :)

Tänkte bara säga att

Bilder från helgen är på väg! Väntar på mejl med tonvis med bilder! :D
Filmerna kommer nog imorgon, hihi.

Tävlingsdag 2

Chapman  LB: Pigg som vanligt, petade på 6an i grunden för att han tittade, men då var jag på honom och då hoppade han inte riktigt ordentligt tycker jag att det såg ut som på filmen.. Annars superfin, inga problem med kombinationern nu! :)

Chapman LA: Fortfarande pigg. Eller snarare HET den här klassen. Hoppade super, dock petade han två stycken. Minns bara en hahaha.. Och det var i oxern in i kombinationen för han trampade om så då gick han ner på bakbommen. Är ändå supernöjd över honom, han är så jäkla duktig och ställer upp för mig även om jag klantar till det. Världens bästa Chapman!

Chiquita LA: Ett stopp på första, tvåan gick bra sen ett till stopp på trean. Sen ville hon inte mer. Varför? Jo hon var sur, och då vill hon inte hoppa haha.. Typiskt sursto. Kan ju även berätta att när jag skulle hoppa oxern på framhoppningen med Chickan så landade det en geting just under mitt öga och stack mig direkt i landningen. Släppte tyglar och allt mitt i språnget och "slet" bort den men han hade redan hunnit sticka mig. :( Tog tag i en tygel och drog bara åt något håll, och så snäll (och lat) som Chickan kan vara ibland så stannade hon hos Camilla. OCH FYFAAN VAD ONT JAG HADE!!!!! Inget skämt asså. Mycket energi gick till att ha ont inne på banan, hade inte det hänt hade jag presterat bättre. :P

Tävlingsdag 1

Chiquita LC+5: Kändes fin, lite tittig men det blev en dubbelnolla och en tredje placering! :)

Chapman LA: Asfin, dock översuperduperPIGG.. Nolla tills 6e hindret, då han totalt sket i mig och sprang dit han ville, fick kontroll på honom i sista sekund men då stannade han, sen hoppade han av lite tidigt (var en trippel) så då rev vi det. Slutade på 9 fel varav ett var tidsfel! :)

Chiquita LA: Sjukt trött var hon.. Hoppade ettan helt knäppt, hon hade tänkt stanna men jag var på henne, så då hoppade hon men jättekonstigt så jag höll på att flyga av, men klarade mig. Tvåan gick bra, lite tittig bara. Sen till 3an som var en maxad oxer åt alla håll och kanter så surade hon ihop och då vägrade vi ut oss. Är ändå nöjd med henne, hon har sämst kondis och har inte gått en LA på över ett år.

Nya saker

Chapman fick nya saker idag! :) Han fick ett fleecetäcke, så nu har han alltså två som sitter bra! Ett är ju CHickans gamla och det vi köpte idag blev i storlek 115cm, och tro det eller ej med det satt perfekt! Kommer bild på det sen! :) Köpte även ett par boots. Inga gummiboots denhär gången utan det blev några andra.. Bild på de kommer också senare!

Hotellrummet

Sitter på hotellrummet och ser tv. Kopplade upp mig på hotellets nätverk, superbra! :)

Idag har jag i alla fall inte ridit någonting. Var ute och gick med båda pållarna efter vi hade lastat ur, och då kom vi till en kohage med typ 385720587 kossor. Hästarna började redan på långt håll att stanna och blåsa upp sig och kolla jättemycket. Och när vi stod brevid dom, alltså jag trodde att hästarna skulle skita ner sig! Chapman fullkomligt skakade av rädsla och Chickan stod som förstenad och bara kollade och blåste upp sig. SÅ då vände jag, och då var det fart på dem. Hade kedja på båda vilket var tur för annars hade jag aldrig orkat hålla båda två. Gick mitt emellan dom och dom trängdes som satan haha! :P Filmade en jättebra videoblogg, trodde jag. :( Den var typ bäst och hade faktiskt tänkt ladda upp den här men näe. :( Får bli någon annan gång! :)

Snabbt inlägg

Skriver lite snabbt nu, blir inget dagens ridpass med trimmade igenom Chapman i alla gångarter, flyttare för skänkeln osv. Duschade båda två, så nu står dom inne i stallet med varsinn fleecetäcke på och med flätade svansar! :) Redo för att åka till Umeå imorgon. Tävlar ju som sagt ingenting imorgon, endast lördag och söndag. Kommer ha med oss lilladatorn så uppdaterar troligtvis på kvällarna, men kan inte lova något! :)

Jobbade sista dagen idag, så jäkla skönt!! Nu väntar jag bara på pengarna! :D Nu ska jag packa det sista, sen sova! Mobilbloggar kanska under dagen. Ska ju shoppa imorgon! ;)

Tävlingsförberedelser

Idag ska Chiquita få vila, sen så kanske jag rider henne lite imorgon nere på tävlingsplatsen, vi får se. Chapman ska jag nog trimma litegrann bara. Åker ju jättetidigt imorgon och sen lämnar vi dom där, så går vi och shoppar och ev. på Nolia. Vi bor på ett jättebra hotell inne i stan där det ingår middag och sen på eftermiddagen finns det gratis våfflor, vadå najs?! :D

Tävlar ju alltså ingenting på fredagen, endast lördag och söndag. Funderar på om Chickan får gå LB LA på lördagen och LA på söndagen, och Chapman LA på lördagen och LB LA på söndagen. Så dom så varvar varandra i klasserna! LA:erna hoppar ju båda så det kommer nog bli lite stressigt där men vi får se! Chiquita går alltid jättebra på SURF!
Här är några bilder från förra året! :)
Visst är det läckra bilder?! :D Som ni ser så är det ju lättelågt, och det var därför Chickan hade bara stoppat ut sig och allt sånt, så då gick vi ner i klasserna. Men här gick det jättebra, nollade alltihopa och fick även några placeringar! :)

Sista dagen på jobbet

Känns så himla skönt!!! :D



Chiquita & Chapman, 10 augusti

Idag fick dom komma ut i skogen tillsammans. Emelina red Chickan och jag red såklart Chappe. Tog det väldigt lugnt, skrittade mest, travade lite sen tog vi en galopp uppför en liten backe bara. Allt gick jättebra. :)


Chapmans sår

När jag tog in han från hagen..

När jag hade spolat med vatten..
När jag hade sprayat med blåspray

Tänkte inte på att jag hade en vit häst.. :$
snyggt till tävlingen i helgen:(

(sprayade bara en gång, men han var blöt så då rann det längs hela benet..)

Can't stop thinkin of you

R.I.P Larry
8/6 2011 - 8/8 2011


Morgonjour

Alla hästarna står inne och jag har morgonjouren idag så snart ska jag dit och släppa dom ut och ge dom hö! :)

Chapman, 9 augusti

Chapman var helt jävla tokig idag. Han har ju precis som Chickan stått i två dagar och äter kraftfoder med extra energi. Men det var ju inte tänkt att dom skulle stå igår men jag hann helt enkelt inte rida då.

I alla fall så trippade han hela tiden i skritten, försökte ändå jobba honom vilket gick sådär. Sen fattade jag galopp, och så skulle jag ta en förhållning och då började han bara bocka och bocka och bocka. Kändes som om hans mål med dagens ridpass var att få av mig, men det lyckades han inte med! Stängde inte grinden till ridbanan så han sprang stegrade ut från banan med mig två eller tre gånger.. Stegrade mycket inne på banan, gjorde levade och allt som han brukar göra. Hoppade lite istället för att försöka jobba dressyr med honom. Hoppningen tyckte han var roligare och slutade stegra så mycket. Hoppade några linjer, tränade lite omhoppning på en hinder som va typ 30cm haha. Hoppade en trippel två gånger..

Vilket sug han har mot hinder alltså. Och sprången.. Har aldrig ridit en häst som han. När det är lågt hoppar han på fart, men när det bli högt hoppar han perfekt, precis som han ska! Gud vad jag tycker om dig! Ångrar inte att jag var så envis och lyckades övertala mamma och pappa om att köpa dig! :) :love:


Chiquita, 9 augusti

Red dressyr i stora paddocken. Hon var sjukt pigg, stått i två dagar och äter kraftfoder med extra energi, 1 liter om dagen haha! Men det var bara bra att hon var pigg.

Började med att skritta en liten stund och jobba henne runt fyrkanten och lite småvolter. Sen fattade jag galopp och galopperade runt fyrkanten i båda varven, och i slutet gasade jag på henne och det tyckte hon om. Saktade sedan av till skritt och skulle jobba henne på en stor volt, hon trippade fram tills hon verkligen började jobba. Först lät jag henne gå i hennes "vanliga" form som är ganska låg, sen tog jag upp henne i en högre form. Hon är inte van att gå i den högra formen men hon gjorde det riktigt bra och hade öronen framåt hela tiden. Skrittade mycket, travade lite, både i hög och låg form. Fattade sedan galopp. Först ville hon inte jobba i galoppen men sen då hände det grejer! Jag kände riktigt hur hon jobbade med hela kroppen, varenda steg. GUD SÅ FIN HON VAR!! Helt otroligt! :D Tog även ca 5-6 språng bara att känna av henne inför helgen, och det kändes superbra! Har ju gjort klassändrigar så hon är anmäld LB LA båda dagarna, men kommer bara hoppa tre klasser! :)

Life goes down

Igårkväll hände det en tråkig sak. Två sibirain huskey-hundar förstörde växthuset som var Larrys bur. Dom hade hoppat rakt igenom rutorna och krossat glaset, tagit död på Larry sen sprang dom därifrån när Gustavs föräldrar kom springandes. Men det var redan försent

Larry ligger nu begravd på en fin plats, och jag och Gustav hittade ägarna till hundarna igårkväll. Allt är i alla fall polisänmält, vad som kommer att hända vet jag inte. Dels hade hundarna sönder växthuset och Gustavs föräldrar har trädgårdsförsäkring, så bara för det så kommer vi ju få skadestånd. Sen Larry.. Han var ju renrasig och hade väldigt högt värde pga sin ovanliga teckning och ögonfärg.

Mer vet jag inte, återkommer då jag vet mer om detta. Livet är tråkigt just nu.

R.I.P Larry
8/6 2011 - 8/8 2011





:(

Larry ville inte ha någonting med mig att göra idag.. :( Fick klappa han en gång, sen sprang han in i huset. Och inne i huset får han vara i fred, för det är hans hem! Sen gick han med på att äta några mjölklinser (kaningodis), sen sprang han in i huset igen..  Blev typ ledsen hahaha! :( Näemen vi ska låta han vara några dagar, bara gå in och fylla på mat och vatten, prata lite med han osv. Han har väl inte riktigt landat än, så det måste han ju få göra först! :)

Blöta ponnyer

Hej, hästarn fick stå idag med. Dels för att jag inte hann rida sen var båda två jättekall efter att ha stått ute en hel natt och dag i spöregn.. Stackare! När jag kom till stallet just innan 4 så var det bara mina ponnyar ute, alla andra var inne.. Men varken jag eller mamma hade tid att fara på lunchen och ta in dem, men dom överlevde i alla fall! Spånade upp boxen och spiltan fort som satan och sprang sedan ut till hagen och gick snabbt på stallet. Båda två rullade sig i alla fall när dom kom in! :) Chapman fick stå med ett fleecetäcke på eftersom han är väldigt frusen av sig, Chickan stod utan. Båda fick en extra middag inne eller vad man nu ska säga.

Släppte Chickan i ridhuset men det enda hon gjorde var att trava runt lite, skaka på huvet och rulla sig, sen var det inge mer med det haha! Försökte lära henne att hälsa med det gick inge vidare då hon koncentrerade sig på allt annat än mig.. Haha typiskt Chiquita! :) Chapman hade även ett väldigt fresht sår på benet idag som han hade fått i hagen. Har bilderna på mobilen och orkar inte lägga in dom nu så det får ni se imorgon istället! :)
Hästarna sover inne inatt, skönt för dem! :) (jag sover också inne ...)

Off to work

Bara in på ica först och köpa lunch! ;)Slutar halv 4, då blire stallet sen ska jag iväg och fixa ryggen. Uppdaterar efter det!
Nyrakad bebis;D

Mer bilder - Chapman

CHAPMAN: LB





Mer bilder - Chiquita VI

CHIQUITA VI: LC





CHIQUITA VI: LB










Växthuset

Nu har Larry flyttat ut till växthuset, och tro det eller ej men han verkar trivas jättebra! :) Han skuttar runt och utforskar sitt nya place just nu! Gustavs rum ligger jättebra till så det är bara att kolla ut genom fönstret så ser man hela "buren". Han är så söt, lilla Larry. :)

Till veckan så måste det inhandlas en sele och en vattenflaska, eventuellt något mer. Selen är tänkt så att man kan ha honom på gräsmattan i den, tills han har lärt sig att det är på gräsmattan han får vara och ingen annan stans! Vattenflaskan är ganska nödvändig eftersom han hade det i sitt förra hem, och nu när vi inte har någon så måste han dricka ur en vattenskål, vilket han aldrig har gjort förut och det blir lätt blött. Han kan ju t.ex kliva i den, skulle inte förvåna mig om han kommer att bada i den någon varm dag.. :P

Nästa helg vet vi inte riktigt hur vi ska göra med honom eftersom både jag och Gustav åker på varsinn tävling. Men eftersom vi kanske skulle köpa en innebur åt honom så blir det nog så att Gustav tar med Larry upp till Vuollerim och Luleå där han ska tävla! Själv är man ju i Umeå på tävling där! :)

Stallupdate

Har lunch och middagsfodringen idag. Båda ponnyerna ska vila eller så skrittar jag dem/går ut och går med dem. Har inte bestämt mig ännu. Mitt tävlingsskåp som står i sadelkammaren från igår måste packas upp och tas hem typ.. Eller så får det stå där hela veckan, skit samma om någon klagar haha! :D
Hästarna har i alla fall sovit ute inatt, snacka om blöta och kalla ponnyer.. Jaja vi hörs mer senare! :)

Lunchfodring snart

Ska snart dra upp min pojkvän ur sängen och sen ska vi till stallet och ge lunch åt hästarna. Vädret sugen, dock så är det uppehåll nu. Larry verkar trivas bra, dock så har han ju sovit i en låda inomhus inatt, kanske lite trångt men han fick komma upp i sängen nu imorse! :) I början satt han bara där och var rädd, men efter en liten stund började han skutta runt och slicka på båda jag och Gustav. Googlade på vad det betydde, (när dom slickar på en alltså) och det betydde vänskap. Så Larry tycker om oss hihi! :D

Nu ska jag dra upp Gustav ur sängen, mer update sen!:D
Larry inte många veckor gammal! :)

Tävling nästa helg

Är ju tävling på SURF (Södra Umeå RyttarFörening) nästa helg. Eller till helgen eller vad man nu vill kalla det. Det är en tredagars, men ska bara hoppa två dagar. Dock så åker vi ner på fredagen, så då vilar dom då! :)

Chiquita ska gå LB LA på lördag och LA på söndag om jag inte minns fel. Är anmäld till LD LC osv för att ta det lugnt i början, men eftersom hon var så jäkla fin igår på träningen så hoppar jag dessa klasser istället. Camilla tyckte att jag skulle göra det också så lika bra att få gå upp i LA igen med henne!

Chapman går LA på lördag och LB LA på söndag. Eller så var det Chickan som skulle göra det.. Ähh vafan återkommer med det, blandar bara ihop allt nu haha!

Hopptränat idag

Glömde berätta att jag har ju varit i Umeå och hoppat idag för min tränare med båda ponnysarna. Började med Chapman, han var jävligt pigg ovh studsade typ fram, men hoppade så jäkla bra och fint, så vi behövde typ inte hoppa om nånting! :) Allt går bara framåt, jag är så glad! Camilla tyckte också att han har blivit jättefin så det känns ju himla bra! :)

Sen Chickan. Hon var pigg och framåt. Hoppade allt, utan att tveka. Hoppade bana på 1 meter, tror aldrig hon har gått så bra på en träning förut.. SÅ JÄVLA FIN!! Dock så glömde vi filmkameran hemma.. Otur eftersom det gick så jävla bra, men what2do? :P Jaja.  Tar en bild från arkivet.

Kaninungen hämtad!

Japp, nu sitter han i sin lilla låda över natten. Han hette ju Adidas när vi köpte honom, så han har blivit kallad Adidas i 8 veckor, men från och med nu heter han Larry!! :) Han är då en lejonhuvad kanin som är född på nationaldagen, alltså 6 juni. Så idag (igår) blev han 8 veckor. Han är grå och vit med blå ögon som ni kanske har sett!

Han är väldigt lugn, men samtidigt är han som bekväm av sig så lite smålat haha! Dock är ju allt nytt nu så han är ju väldigt försiktig, vågar knappt skutta runt om man släpper lös honom osv. Men det kommer bli bättre om några dagar då han har landat! :) Fick även med lite mat att blanda ihop med våran mat som vi har köpt eftersom det inte är samma. Pellets och hö är helt klart bäst för kaniner. Dethär kommer bli super!

Laddar upp två bilder från hemvägen! Fin "transportbur" va? ;)

Överraskningen

Jag och min pojkvän Gustav har bestämt oss för att skaffa en kaninunge! :D

Ikväll byggde vi ett hus till honom, och han ska bo hemma hos Gustav i hans mammas växthus tills Gustav har skaffat egen lägenhet då han ska bli innekanin och rumsren! Självklart ska vi även försöka få honom rumsren redan innan Gustav flyttar. Hö och spån tar vi självklart från stallet. Det är en renrasig lejonhuvad kaninunge som är 8 veckor. Har själv haft lite kontakt med ägarna i veckan, så då ska jag ringa dem imorgon och säga att vi ska köpa honom. Så på lördagkväll eller söndag så åker vi och hämtar honom! Han är söt som socker! :D Kolla här nere bara, hihi :love: Är så kär i honom!



Överraskning?

Nu är allt klart, för det mesta i alla fall! Bara ett telefonsamtal som saknas så är allt komplett. Och det telefonsamtalet görs imorgon! Vill ni veta vad det är? Då vill jag ha besökare! :D

Ponnyerna sover inne inatt

Japp, precis som det står där uppe. Tog in mina ponnyer ikväll eftersom dom var dyngsura och har stått ute hela dagen utan täcken i regnet, tyckte riktigt synd om dem. :( Så då tog jag in dom och gav dom tonvis med hö, Chapman fick även ett fleecetäcke på sig då han är väldigt frusen av sig! Han stod till och med och skakade i sin spilta! Haha nu blev ni lagomt förvånade va? Att Chapman står i spilta, det trodde ni inte! ;) Näemen han kan inte stå i box, han går bara runt runt hela tiden så då tar det ca 40 mintuer att mocka efter en natt. Så då känns det bättre att han får stå fastspännd och vila mer istället för att vara lös och gå runt runt hela natten.

Så det är så det ligger till! :) Dom blev då riktigt glada över att få komma in, stackars alla andra hästarna som står ute inatt i regnet.. Tänk så spänd och kall dom kommer vara imorgon:(. Det ville inte jag skulle hända mina hästar, speciellt inte eftersom jag har hoppträning imorgon, det räcker med att dom står och spänner sig i transporten i ca 1,5h.. Vi har ju en bit dit, 13 mil ungefär. Men det brukar gå snabbt! :)

Lycklig

Det börjar närma sig.. :D

Ingen rubrik

Hej igen, har just ätit middag. Ska snart ut till pållarna och göra hö åt dem. Både vilar idag för att båda ska hopptränas nere i Umeå imorgon, är så taggad! :) Vädret är totalt värdelöst, det har pissat ner hela dagen och igårkväll regnade det också, men just nu verkar det vara uppehåll i alla fall! :) Skriver kanske mer sen, annars kommer det filmer från morgondagens träning senare i helgen! :)

Har dessutom bara 4 dagar kvar på jobbet, så sjukt skönt! :D p&l

Nu är det så

Att jag ångrade mig, tänker inte avslöja någonting förrns nått är klart, sådeså! :D synd va?;)

Jobbupdate

Hej, är på jobbet och håller på med kontorsarbete. Har lunch om 15 minuter, då tänker jag berätta en sak för er, men det får ni veta då! Hihi hörs om 15 minuter, p&l :)

Chiquita & Chapman, 4 augusti

Red ut med en kompis idag. Jag red Chapman och min kompis red Chiquita. Gick verkligen jättebra! Dock så blev Chapman lite (läs jävligt mycket..!) cp på vägen hem när Chiquita var först så då började han stegra jättehögt och sparka bakut/hoppa med bakbenen samtidigt, alltså gjorde han levade, om ni vet vad det är. Och när han gör så är det inte så himla lätt att sitta kvar, för jag känner inte om han tänker lägga till bakbenen eller inte. Dock så klarade jag mig undan med att bara tappa ena stigbygeln när han stegrade och sen hoppade, men jag fick tillbaka den snabbt och ja, det gick bra helt enkelt. Sen gick resten bra, men det är lite smått läskigt när han stegrar sådär superhögt..! Red en annan väg hem så det blev lite variation, var ute i skogen kanske 1,5h sen red vi på banan kanske i 10 minuter när vi kom tillbaka, så ungefär 2h blev det.

Har inga bilder så jag kastar in någon gammal! :D P&L


Chiquita, 3 augusti

Red barbacka på henne också. Red ett "hårt" dressyrpass på banan. I början lyssnade hon ingenting, sen skrittade jag runt fyrkanten och jobbade henne i form och gjorde halt vid varje bokstav i båda varven. Sen travade jag litegrann och kände på henne för att se vilket humör hon var på osv, kändes jättefin. Så då testade jag galopp, gick inge bra alls, men jag gav mig inte! Hon blev bara finare och finare ju mer jag jobbade med henne, satt henne verkligen på plats. Rullade runt på en åttvolt i säkert 20 minuter i galopp och jobbade, ställde, kortade, längde och bytte galopp. Så jäkla fin var det längesen hon var!  Så stolt över min tjej! :D ♥

Kapaciteten! :love:

Chapman, 3 augusti

Red barbacka väldigt lungt, skrittade bara runt på anläggningen. Han var duktig, det var ju trotts allt andra gången jag rider han utan sadel och andra gången han blir riden utan sadel! Men han skötte sig galant! :)


Är på jobbet

Är på jobbet. Hann inte blogg någonting igår eftersom min pojkvän kom hem till mig så fort jag var hemma från stallet. Ska försöka hinna uppdatera ikväll efter stallet, båda om gårdagens ridpass och om idag. Det är i alla fall hyr varmt som helst här uppe, så passen blir inte så långa. Bloggar från mobilen nu så därför ska jag inte skriva mer, är så drygt haha! Skriver efter stallet, puss!:)

Mot stallet

Mår lite bättre nu så nu ska jag fara till mina pållar, hörs senare! :)


Diss

En till diss, sad but true. Måste dissa Patrik Kittel, dressyrryttaren som alla tycker är så
jäkla grym och rider hur bra och snyggt som helst. Eller hur var det nu igen..?

Stolsits, hästen bakom lod, blicken..?
Nej, för mig är du inte någon förebild i alla fall.


Diss

Måste bara dissa detta dressyrschabrak från Paddock Sports.
Vad tänkte dom med när dom skapade det? Formen?
Jag menar, kom igen, bättre kan ni väl?! :P


Två

Har fått alla bilder nu, dock så hade jag alla förutom två,
så jag laddar upp dessa två som ni inte har sett! :D




Hemma

Började må dåligt på min lunch idag så nu är jag hemma resten av dagen. Vi får se hur jag mår imorgon. Har fått lite bilder på min mail från helgens tävling, laddar upp dom strax! :) Några har ni förmodligen redan sett, men man kan väl inte för för mycket av mina två stjärnor? ;)

Dagens fråga

Brukar ni rida med väst? :)
I så fall, när? På någon speciell häst?

Chiquita, 2 augusti

Vila.

Chapman, 2 augusti

Red ett ganska lätt och okomlicerat dressyrpass idag på lilla banan. Det var sjukt varmt så därför höll vi inte på så länge. Han var lugn och fin hela passet. Glömde dock att ta på mig västen så gjorde inget krävande för jag ville inte riskera att bli avkastad, speciellt inte utan väst. Red i alla fall på pelhamet, och hade tyglarna sådär som på bilden i förra inlägget. Hade så när jag hoppade våran andra LA i söndags, vilket funkade super. Jag har kontroll om han sticker, men samtidigt är han framme. Tyckte han var det när jag red med delta också men det tyckte inte min tränare, haha! Han jobbade i alla fall på jättefint och gick nästan ingenting bakom lod idag, vilket han brukar ha tendens till att göra. :) Inga bilder tyvärr. :/

Angående bett

Någon som vet om man får rida på pelham utan delta på ponnytävlingar?
Fast med tyglarna i översta ringen.

På tal om ingenting

Nu ska jag snart fara tillbaka till jobbet, tänkte bara berätta en sak först! (Dock inget om hästar.)

Jag har en Android-telefon som man kan ha appar på. Och för några veckor sen hittade jag en grymt bra app. Den heter Kaloriräknaren, och då kan man fylla i vad man har ätit till frukost, lunch och middag, sen även om det blev nått annat senare på kvällen. Den räknar ut kalorierna, BMI, RDI och allt sånt. Scanna in streckkoden på varan du just ätit osv. Sen kan man också fylla i hur mycket man har tränat den dagen och hur länge, verkligen detaljerad.

Och nu till det lite jobbiga eller vad man ska kalla det. Jag har gått upp i vikt, vilket jag verkligen inte vill.. Så nu fyller jag i allt jag äter och hur jag tränar, har även fyllt i min nuvarande vikt och min målvikt. Så nu ska jag ner i vikt, vill verkligen inte väga det jag gör nu. Vill aldrig ligga över 50. Ta inte illa upp nu ni som gör det, för det där är vad JAG vill om mig själv. Ni bestämmer över er själv och jag över mig.

Har totalt ätit 118 kalorier idag, och det är än så länge 6% av RDI. (Rekommenderat dagligt intag.) Det var både frukost och lunch! Till frukost åt jag kinapuffar och  nu till lunch blev det en banan. ;)
Ladda ner appen och prova! I början fattade jag ingenting och använde den inte, men efter någon vecka började jag fatta och nu kan jag allt glasklart! :D

Min åsikt

Mitt svar på dagens fråga är att det är en självklarhet att matcha på tävling! Ser rätt proffsigt ut och sen blir allt mycket snyggare. Tröja/kavaj och schabrak är lätt att matcha tillsammans, men sen kan man ju lägga till några små detaljer som till exempel hoppluva, benskydd, boots eller något annat roligt. Spö till exempel! :)


Dagens fråga

Vad tycker ni om att matcha på tävling? Är det ett måste för att det är snyggt eller är det valfritt?
Vad tycker du? :)





Filmer från Vindeln


Vill bara att ni ska veta att på filmen från LAn här nere, i början när han stegrar, han har inte stannat eller något sånt, visar honom bara hindret!! Och petet är mitt fel, jag backar honom
alldeles för mycket. Skiter totalt i det, vi kom runt och det är huvudsaken! :D








Hästen som gnäggar i sista filmen är Chapman som ropar på sin fru.. Chiquita alltså! :)

Chiquita VI - Vindelns Ridklubb

(Tror det är från LB-klassen!)

LÖRDAG






Chapman - Vindelns Ridklubb

(Tror att alla bilden är från LB-klasserna!)

LÖRDAG







SÖNDAG


Nu ni

Nu ska jag ladda över filmerna till datorn. Orkar helt enkelt inte sitta och klippa, redigera och lägga till musik så ni får dom helt oredigerade! Hoppas det går bra! :)

Lunchupdate

Är hemma på lunch, men ska snart fara tillbaka till jobbet. Hade tänkt ladda över filmerna och sen över till bloggen men det hann jag inte, så det får bli ikväll! Hästarna ska bara få gå en promenad idag, eftersom båda har tävlat två dagar i helgen. :) Ska dra nu, puss!

RSS 2.0