Chiquita, 28 september

Nu när Chapman står så kan jag fokusera fullt på Chickan inför tävlingen nästa helg. Red verkligen igenom henne i alla gångarter idag, och det gick jävligt bra faktiskt! Hon var verkligen samarbetsvillig och sugen på att jobba, känns bra! Dock så är inte hennes bogar med som vanligt då jag inte riktigt har ridit henne ordentligt senaste tiden.. :P I varje fall så är jag jättenöjd över henne idag, hon var verkligen jättefin!


stackars liten

Pysslade om Chapman idag.. Tvättade såret två gånger, smörjde med jodopax. Imorgon ska jag försöka lägga ett jodopaxomslag men jag vet inte hur jag ska få det att sitta då såret är på ett så jäkla konstigt ställe! Haha men let's give it a try!

Ska dit imorgon bitti och fylla på spån, eller ja ta dig spånsäckar i alla fall. Dom ha som lite spån nu, men pappa ska fixa från Vilhelmina eftersom han jobbar där nu, så det blir perfekt. Ska ju även ge Chapman antibiotika så det är lika bra, mamma får fan skjutsa mig imorn haha! :)

Svar :)

Carro om shiiet:
Gud vad roligt att läsa att det går så bra för dig och Chapman, red på ridskolan där han stod tidigare och han var ju en klippa redan då på att hoppa men att se han med dig på ryggen nu är ju helt underbart!
Lycka till med allt!
Svar: Åh, tack så mycket!! :) Han är verkligen en klippa!


tråkigt besked

Antibiotika i 5 dagar, boxvila en vecka. Korta promenader och massage. Vet att du klarar det här, fina fina du. Jag älskar dig, min prins. ♥



:(

åhh hatar min uppdatering.... i alla fall så var jag och emelina med hästarna i bocksliden i söndags och klättrade uppför backen två gånger, bra träning!! :D igår vilade dom så jag måste rida båda idag. :P :P annars vet jag itne vad som händer! på söndag ska jag mest troligt fara ner till umeå och hoppträna med båda, sen nästa helg äre ju tävling  på hippo, tagagaddddd!!!!!!!!

första tävlingen med prinsen ♥

shiiet

Fan va dålig update! Förlåt.. :(

Hade i alla fall jour idag, så imorse red jag först Chickan sen Chapman, ingen gick väl vidare bra men Chapman gick bäst. Var hungrig själv så jag hade väl dåligt tålamod också.. :P Imorn ska jag och en kompis åka nånstans med hästarna, vars säger jag inte än! ;)

HHAHA förlåt..

Känner verkligen hur uppdateringen suger.. Men mycket händer och han hänt och kommer att hända i mitt liv right now, så datorn kommer i sista hand. Hoppas ni förstår

förlåt

För sämst uppdatering. Var ju egentligen hemmatävling i helgen men vi skulle till mina kusiner som bor utanför Kramfors så då tog vi med Chapman och for och tävlade där istället. Har haft väldigt mycket att tänka på i helgen och det har gjort att jag inte riktigt har kunnat koncentrera mig, vilket har påverkat Chapman otroligt mycket. Utesluten i 3 av 4 klassen, känner mig så taskig mot honom. Usch!..  Allt är mitt fel, förlåt killen! :( Ska i alla fall ner till Umeå i helgen och träna för Camilla, världens bästa tränare.. Hoppas det går bättre så Chapman får tillbaka lite självförtroende i alla fall.. Gissar på att han har tappat massor i helgen pga mig.. :( Har sånna skuldkänslor..

Älskade ponny!<3

woowowoog

Ska bara äta något sen kör jag till stallet! Tänker absolut inte va där lika sent som igår..!! Tänker rida båda, hur vet jag inte, sen ska Chapmans saker smörjas (efter jag har ridit) och packas till tävlingen i helgen. Nu ska jag käka, peace!

Chapman, 14 september

Red ett lite lättare dressyrpass i ridhuset, och red på hacket. Gick bättre än vad jag trodde då han vilade dagen innan och red på hack nu, men det gick bra. Gjorde mycket skänkelvikningar i alla gångarter. Trav gick bäst. Galopp gick lite sämre då han tycker det är så roligt, och jag måste sitta och vara stark och hålla honom för att han inte ska få sticka i sin egen fart, men till slut gick det!! :D Avslutade med att trava runt fyrkanten i båda varven så han fick jobba på rakt spår. Sen skrittade jag av ganska länge. :)

fail att det är folk i hela stallet typ...

Chiquita, 14 september

Red ut barbacka runt golfrundan. Gick bra. Pigg och glad ponny och inga konstigheter, helt underbart!! :) Vad mer kan man säga när allt gick som det skulle?


Anonym

Vågar du inte stå för vem du är? :)

Chiquita, 13 september

Red ju som sagt i ridhuset. Hon var så sjukligt pigg så ojojoj. Men OJ vad jag fick rida!! Och det gav resultat, min kompis som följde sa "satan så fint hon går!!" och gud så stolt jag blev över min lilla pärla. :') Jobbade i alla gångarter, trots att underlaget var värdelöst som vanligt..! Det märktes på henne att hon tyckte det var kul, trots att det var jobbigt. Red henne med sporrar, vilket jag tänkt flera gånger men glömt dem varenda gång. Red med sporrar för att jag ville få henne mer aktiv för skänkeln, och vilket skillnad det blev! Hoppas på ett likadant ridpass idag! ♥

Today

Chapman vilar ju som sagt idag, Chiquita går ett dressyrpass i ridhuset(...) eller så rider jag ut, beror helt på vädret! Chapman får en väldigt lugn vecka i veckan, eftersom det är tävling i helgen igen. Sen efter den tävlingen är det 3 veckor tills nästa som är på URF, och då ska båda med!! KUUUNG! :) Längtar redan!


Chapman, 13 september

Vila.

Svar

Du fega anonym som undrade om jag gjorde något annat än att träna galopp med Chiquita, nu ska du få ditt svar! Jag hatar verkligen att trava, speciellt på mina hästar. Trav är inte en gångart som man ska sitta och nöta på volt varv efter varv efter varv. Jag gör då hellre det i galopp då det är en naturligare gångart än trav. Gör vad du vill med din pålle om du nu ens har en eller ens rider, men det är mitt liv, mina hästar och det är jag som bestämmer!

Chiquita, 12 september

Red barbacka i ridhuset. Skrittade mest, travade lite och lät henne sedan galoppera några varv i båda hållen. Red max 30 minuter. Vill inte rida henne hårt i ridhuset då underlaget är totalt värdelöst, sen är luften så grymy dålig också!! Vi får tydligen inte rida i utepaddockarna förrän efter tävlinge för att dom ska fixa underlaget, men vi borde ju få rida där tills dess i alla fall? Fattar noll men jaja. Ville inte rida ute i regnet heller, tacka vet jag ridhus. Men vårat är sämst ha-ha-ha..

Chapman, 12 september

Gick bara runt med han i ridhuset idag efter allt tävlande i helgen. Han gick lös brevid mig utan grimma eller nånting, han ville bara inte gå själv! Försökte få honom att gå själv men icket, han ville va med mig. Söta ponny!! :)

Bilder Älvsbyn

1:a
2:a
3:a
Alla priser totalt

Tävlingsresultat Älvsbyn

Fredag

LB: Felfria och startade helgen med en 2:a placering!
LA: Han kändes verkligen superduperfin, sen dog han i en kurva och då smackade jag och han är jättekänslig för smackningar, så då blev det rääserponny och då stack han för mig mot ett räcke så då rev vi det, annars supernöjd!

Lördag

LC: Vinst, två sekunder snabbare än tvåan! GRYM ponny! ♥
LB: 3:e placering. Gick för fort i omhoppningen så jag kunde inte ta det vägar jag tänkt.. Annars finfinfin!

Söndag

LB: Fick ett pet i omhoppningen. Startade först vilket gjorde att alla andra körde på säkert. Blev ingen placering man vann ABNIAN LB-cup och fick ett ulltäcke, superfint!
LA: Riktigt riktigt fin, hoppade 3-kombinationen utan några problem alls. Nollade, vilket gjorde att nu är det bara två nollor kvar till medelsvår!!

Tävlingstajm

Kollade nyss på startlistorna, startar bland dem första förutom i sista LA:n på söndagen då jag är bland dem sista. Såg även att jag startar FÖRST på lördagens LA men jag hoppas att det blir några efteranmälningar, hehe.. Blev jättenervös när jag såg att jag startade först men det brukar släppa! :):)

Chiquita, 8 augusti

Emelina började att rida Chiquita, och det gick faktiskt jättebra! Är stolt över er! :) Dom gör såna otroliga framsteg tillsammans och det är jätteroligt att se!!

Sen red jag, då Emme inte orkade rida mer haha. ;) Jobbade i galopp på volt och runt fyrkanten och hon jobbade verkligen på jättebra. Inget tjaffs idag, utan lydde minsta vink. Blev lite trött i slutet så då gav jag mig, och det var då hon gick som bäst också! :)

Älvsbyn

Åker ju på tävling till Älvsbyn på fredag, så jag kommer inte uppdatera någonting i helgen. Orkar inte göra några tidsinställda eller så utan det får ba va utan. Blir nog ingen uppdatering förrns på måndag eller nått då vi kommer hem sent söndagkväll. Hoppas ni klarar er, men självklart bloggar jag imorgon! ;)

Chapman, 7 september

Trimmade honom lite i ridhuset istället för att rida ut. Red med "dressyrtränset" alltså med vanligt tredelat bett. Jobbade väldigt mycket i skritt innan jag började trava. Jobbade på stora och små volter, gjorde halt och stå kvar i form och jobbade även med att flytta för skänkeln/skänkelvikning. Skänkelvikningarna blir bara bättre och bättre för varje gång, han är så duktig! :) Travade och gjorde samma sak, fast ingen skänkelvikning då. Tar allt i lugn takt med honom då han inte var så välriden och utbildad då han kom, så då var det bara att börja med det. Fick ju göra samma sak på Chickan, så jag är van haha! Och nu är jag ju bättre ryttare också. :)

Efter galoppen var han tokig, som vanligt. Så då skrittade jag resten av passet och då blev han lugn! :) Inget hårt pass direkt men det räckte, han var jättefin och jobbade precis som jag ville! :)

Chiquita, 7 september

Trotsade regnet och jägarna idag och red ut i skogen precis som planerat! Gick bra, hon lyssnade superfin, ångrade dock att jag inte tog martingal på henne då hon var himla pigg och ville bara springa! Tur som var hade jag pelhamet på henne. :) Travade rätt mycket och idag kändes hon som vanligt, inte stel eller nånting, så det var ju bra! :) Hoppade även lite småhinder här och där vilket hon tyckte var roligt! Har en bild från idag men orkar inte ladda upp någon nu.. :P

Chapman, 6 september

Han var gudarnas pigg! Lite öm om fötterna tror jag då kan blev skodd bara ca två timmar tidigare, men han haltade inte eller så, red inte så länge eller hårt. Dock överöverpigg och typ studsade fram, kunde knappt skritta, hoppade fram i galoppen osv.. Men det är sånt som ingår med Chapman, han är en sån häst och det är det så är så speciellt med honom! :) I övrigt var han fin. ♥

Chiquita, 6 september

Red dressyr/markarbete på stora banan. Hon var en riktig kanonkula, pigg och framåt och lyssnade framåt jättebra, bakåt var väl lite sämre kanske.. Dock så var och jättetjafsig i munnen och slängde med huvudet och höll på. Tror det var för att hon inte riktigt ville gå ett dressyrpass haha:P. I traven kändes hon lite stel i korset så jag ska massera henne idag! :) Galopperade mest, över lite bommar osv. Gick bra endå, fina ponny! :)

TÄVLINGSSUGET

Bara ökar och ökar! Gud så taggad jag är till i helgen!! Känns som om det kommer gå superbra, Chapman är verkligen på topp just nu och bara jag rider bra så kommer allt så super! :D Fina ponny.♥

veckoplanering

Chapman

Måndag: Vila
Tidag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Tävling
Lördag: Tävling
Söndag: Tävling


Chiquita

Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila/dressyr*
Lördag: Vila
Söndag: Vila/dressyr*

* = Beror på om jag hinner rida, åker på tävling. Vet inte heller när vi kommer hem på söndag!

Ett år sen

Idag var det ett år sen jag och Chiquita debuterade LA. Hade tänkt lägga ut bilderna från det men jag hittar dom ej. :( Minns i alla fall att jag var nöjd! :)

FILMER VÄNNÄS

Tog inte min ytterskänkel till hinder nummer 8 därav petet. :)

Vill ni se?

Hittade filmerna från Chapmans absolut första tävling, vill ni se? ;)

snart film

Ska ladda över filmerna från Vännäs nu, snart kommer dom upp! :)

fu

Orkar inte Sverige alltsåå.. BLIR SÅ LESS

http://www.kvalitehasthund.com

Chiquita & Chapman, 2 september

Red först ut med Emelina, red lite här och var. Sen hoppade vi lite på banan, gick super! Bara bäbishöjder, högst låg typ på 50cm ? Chapman kändes riktigt fin, han var verkligen jättelugn när jag vände upp mot hinder och lyssnade på minsta lilla, finis! :)

Förlåt

Känner att jag blir mindre och mindre aktiv på den här bloggen nu när jag har startat upp min gamla igen. Men skriver ju endast häst här så därför blir det mer bloggning på den andra eftersom jag gör ju faktiskt annat än stallet också! ;)

HJÄLP SÖKES!!!

VARS GÅR DENNA ATT BESTÄLLA?!?!?

RSS 2.0